Almere: here we come!

Rijpkema BV begon 70 jaar geleden als een eenmansbedrijf in Oudekerk aan de Amstel. In de loop der jaren zijn we flink gegroeid en is het gebied waar we actief zijn ook steeds groter geworden. Almere is daarbij de nieuwste stip op de kaart. En dat is op een leuke manier gegaan.

Vanuit Amstelveen, waar we nu zitten, ben je vrij snel in Almere, als het verkeer op de A9 en de A6 tenminste een beetje meewerkt. Almere is op allerlei gebieden uitgegroeid tot een grote en belangrijke stad in Nederland. Dus wilden we daar graag aan de slag, ook al hadden we er nog geen enkele geschiedenis.

Flyeractie

We besloten om van deur tot deur flyers te bezorgen. En het resultaat daarvan overtrof onze stoutste verwachtingen. Want meestal halen we klanten binnen omdat ze in hun omgeving positieve geluiden over ons hebben gehoord. Van een tevreden buurman of buurvrouw, bijvoorbeeld. Dat is lastig in een stad waarin je nog helemaal niet actief was. Maar blijkbaar sloeg ons verhaal heel goed aan. Want waar we hoopten op een handvol leuke klussen, staan er op dit moment al twintig opdrachten gepland. En die teller loopt nog door.

Leuke stad

Wat weet ik van Almere? Onder andere dat we er uiteraard niet op monumentale schilderklussen hoeven te rekenen. Want de eerste woningen werden er in de jaren ’70 gebouwd. We gaan er dus veel nieuwbouw doen.

Bij Rijpkema weten we wat het is om hard te groeien, maar de stad Almere kan er ook wat van. In 40 jaar tijd is het, met nu ruim 200.000 inwoners, uitgegroeid tot de zevende gemeente van Nederland. Groter dan bijvoorbeeld Haarlem, Nijmegen, Den Bosch of Groningen. En nee, die inwoners zijn echt niet allemaal mensen waarvoor geen plek was in Amsterdam.

Ik ben er nu een paar keer geweest en Almere heeft mij positief verrast. Het heeft een leuk winkelcentrum en mooie gebouwen. Almere is een volwassen stad geworden met veel evenementen, allerlei grote en kleine bedrijven en genoeg om te doen voor jong en oud. Maar daar hebben wij geen tijd voor als we aan al die opdrachten gaan beginnen.

Ik kan niet wachten. Bedankt voor het vertrouwen, Almere! We zullen het waarmaken.

Patrick van Ballegooij

header