Blog

Welkom op onze blogpagina.

Hier geven we je een kijkje in de keuken bij het team van Rijpkema. Over de dingen die we meemaken, over ons bedrijf en ons vakgebied want reken maar dat elke dag weer anders is. Ook zullen we je praktische tips meegeven over doe-het-zelven en je natuurlijk informeren over de nieuwste woontrends.

We schilderen met Rijpkema veel monumentale panden. Om eerlijk te zijn vind ik dat de mooiste opdrachten. Uitdagend ook, omdat elke opdracht uniek is. De overtreffende trap van maatwerk. Een goede voorbereiding is cruciaal.

We schreven al eens over behangen, een klus die mensen vaak zelf doen. Stucen laten ze meestal wel door vakspecialisten doen. Zoals die van ons. We leggen graag uit wat zij allemaal kunnen.

Trends zijn soms zo wisselvallig en onvoorspelbaar als het weer. Neem nou behangen. Dat werd een aantal jaar geleden als ouderwets gezien, maar nu kun je op verjaardagen trots vertellen dat je gaat behangen. Je kunt het zelf doen, of aan vakmensen zoals wij overlaten. Dat laatste is voor het resultaat altijd beter. Maar wat je ook kiest: er zijn een paar dingen die je even moet weten.

Het is vervelend en zelfs gevaarlijk. We hebben het over houtrot. Toch zijn er oplossingen. En wij bieden ze met Rijpkema allemaal aan.

Natuurlijk moet je een schilderklus aan professionals overlaten als je een echt goed resultaat wilt. Dat zal ik altijd vol blijven houden en daar sta ik voor honderd procent achter. Maar er zijn altijd redenen te verzinnen waarom mensen het zelf willen doen. Hen geef ik graag een aantal tips.