We schreven al eens over behangen, een klus die mensen vaak zelf doen. Stucen laten ze meestal wel door vakspecialisten doen. Zoals die van ons. We leggen graag uit wat zij allemaal kunnen.
De stukadoors van Rijpkema hebben een grondige opleiding gehad en bezitten jarenlange ervaring. Ze kunnen zo’n beetje elke wens in vervulling laten gaan.
De basis is glad pleisterwerk. Dat klinkt makkelijker dan het is. Een glad gestucte muur of plafond is klaar is voor verdere afwerking. We kunnen een muur of plafond behangklaar en sausklaar maken en daarmee sluit het perfect aan bij twee andere activiteiten van ons bedrijf: behangen en schilderen. Je hebt daardoor dus maar één bedrijf als contactpunt.
Dan is er ook nog sierpleisterwerk. Kies voor fijn of grof, glans of mat en allerlei verschillende kleuren. De meest bekende vorm van sierpleisterwerk is Spachtelputz. Er zijn veel fans en evenveel haters, maar het is tijdloos en daarom nog steeds erg populair.
Een andere optie is schuurwerk, waarbij we een bepaald motief op de muur of op het plafond kunnen vegen. Als het opgedroogd is geeft dat een mooi effect. Sauzen is vervolgens niet meer nodig.
In oude grachtenpanden zie je vaak sierlijsten. Wie dat mooi vindt is bij ons ook aan het juiste adres. Wij kunnen een plafond op zo’n manier stucen dat sierlijsten en ornamenten er goed op bevestigd kunnen worden. Maar we kunnen verschillende soorten lijsten er ook op smeren.
Ook het herstellen van schade kan een stucklus zijn. En buitenstucwerk is bij ons ook mogelijk. Je komt het in Nederland nog niet zo heel vaak tegen, maar het wint wel aan populariteit.
Er zijn dus veel mogelijkheden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ook dan helpen wij. We nemen de rol van adviseur op ons. We kunnen met onze ervaring antwoord geven op je vragen over stucwerk. Wat past bij welke stijl? Wat zijn voor- en nadelen? Samen komen we tot een perfect plan.
Zoals gezegd: zelf stucen is een flinke uitdaging. En daarom gaan mensen het meestal wijselijk uit de weg. Maar als je het toch wil doen, bereid je dan heel goed voor. Kies voor gips van goede kwaliteit, laat het gips dat je in het water doet telkens even bezinken en houdt bij het stucen het tempo hoog.
Ik moet eerlijk zijn: er is een grote kans dat het compleet mislukt als je voor het eerst zelf gaat stucen. Als je dat risico niet wil nemen: kies dan voor een samenwerking met professionals.
Team Rijpkema